Етър поднови договора на треньора си, който върна клуба в елита

7 Dni Sport13.06.2023
Емануел Луканов

Завърналият се в елита на България Етър Велико Търново поднови договора на старши треньора Емануил Луканов, съобщиха от клуба. Наставникът пое Етър през лятото на 2022 г. и го върна в efbet Лига.

„Отдавна се бяхме разбрали с Луканов и бях казал, че е формалност кога ще обявим неговото оставане. Смятам, че треньорският екип свърши много добра работа, като постигна поставената цел, затова най-нормалното е да продължи да работи. Пожелавам им успех през новото първенство. Те лично си поставят високи цели и са амбицирани да изпълнят задачата, поставена пред отбора. А тя е Етър да се утвърди в елита. Това е най-нормалното и напълно реалистично“, заяви президентът на клуба Деян Куздов.

Беше по-трудно да си тръгна, отколкото да остана, пошегува се Емо Луканов. „За мен „Етър“ е и кауза, всички знаят, че аз съм израснал тук. Чувам, че съм използвал клуба за някаква моя лична цел, което няма нищо общо с истината. Пак казвам, за мен „Етър“ е кауза! Едната я изпълнихме, като влязохме в елита, и имам амбицията, енергията и желанието да изпълнем и втората кауза – както каза нашият президент, да се утвърдим в Първа лига.“

„По селекцията се работи, има набелязани играчи и се водят разговори с тях. Има вече и две нови попълнения. „Ясно е, че нещата не се случват лесно, както беше и във Втора лига. Но видяхте, че и там успяхме да направим селекция и да изпълним целта. Сега вероятно ще е по същия начин и дано нещата се повторят като през последния сезон. Надявам се да изградим боеспособен отбор и колкото по-бързо го окомплектоваме, толкова по-бързо ще се получи исканата сплав и изискванията, които треньорският щаб имаме“, добави Емануел Луканов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ