Николай Жейнов: Левски може да ангажира Кръстев за следващия сезон, но трябва да се съобразяваме със Сити Груп

7 Dni Sport12.06.2023
Лудогорец - Левски, Филип Кръстев

Футболният агент Николай Жейнов даде специално интервю пред Дарик радио в Спортното шоу на Дарик радио, като коментира ситуацията около Филип Кръстев, чийто договор за наем с Левски приключи. Жейнов разкри дали има възможност Левски да подпише нов договор за наем със „сините“, както и кои други клубове го искат.

„Един много успешен сезон за Филип. Искахме да бъде по-успешен и за Левски, но за съжаление периодът, в който бе преотстъпен, завърши този месец и той изигра последния си мач за Левски. Левски има възможност да ангажира футболиста за следващия сезон, но трябва да се разбере с нас и със Сити Футбол Груп“, заяви Жейнов.

Той заяви, че и други клубове имат желание да привлекат креативния халф: „Както други отбори са се свързали с нас, представили са плана си за бъдещето на футболиста. Ние от тази година имаме още 4 години с Манчестър Сити, като подновихме договора наскоро. Ние трябва да се съобразяваме с тяхното мнение и те с нашето. Много е важно бъдещето му и как ще се развива, как ще се инвестира с него“.

„Едно от условията ни беше фиксирана трансферна сума, но от Сити отказаха. Миналата година по това време Витория Гимараеш направи сериозна оферта за Филип, предлагайки 4 милиона трансферна сума, но Сити отказа. За момента Сити не иска Филип да има трансферна сума и затова откупната му клауза да бъде 9 милиона“, конкретизира той.

Жейнов призна, че е имало разговори с Левски за бъдещето на българския национал: „Да, имах няколко разговора с ръководството на Левски. Сити Груп искат да видят развитието на клуба – кой ще е треньор, те ме питаха и аз не можах да дам конкретен отговор. Заявявали са желание да го ангажират“.

„Не искам да спекулирам, но имаме 5 или 6 конкретни оферти. Ние никога не сме коментирали финансовата част, защото се гледа бъдещето за развитие на футболиста. В последната година-година и половина Филип има най-добрите показатели в Европа за футболист на неговия пост на неговата възраст“, заяви още агентът.

„Факт е, че Филип прекара уникален сезон. Той заобича отбора и вчера видяхте, че в очите му имаше сълзи. Не може да остане безразличен към тези чувства на феновете. Ние не можем да вземем решение сами по какъв начин да реши в кой отбор да отиде, зависими сме и от други хора“, похвали клиента си Жейнов.

По повод евентуални срокове за изясняването на бъдещето на Филип Кръстев, Жейнов каза: „Трансферният период е отворен до края на август. Не трябва да се спекулира, важното е бъдещето на футболиста, а не финансовата част. Никога не сме поставяли финансов въпрос и не сме имали високи изисквания. Първите 6 месеца Левски плащаше 1000 евро на Филип Кръстев, другите пари идваха от страна на Манчестър Сити. Беше тежко положението, Левски ни подаде ръка и Филип се отблагодари подобаващо“

„Наемният период свършва и е правилно, че се разделя. Нов етап е това, дали ще се стигне до нова договорка и трите страни да се разберем. Всичко е въпрос на преговори и желание. Невъзможни неща няма. Даже и ние да имаме желание да отидем някъде, не можем да вземем самоволно решение. Трябва да се съобразим със Сити Груп“, завърши Жейнов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ