Иван Иванов: Време е да кажа цялата истина за ЦСКА, Любо Пенев и боя, да имаше 2-3 удара

7 Dni Sport06.06.2023
Screenshot 2023-06-06 at 12.20.57

„Това се случи септември или октомври месец. Момент, в който бяхме победили Динамо Москва, класирали се за групите на Лига Европа. Изиграхме добър мач с Фулъм, след това мислихме, че ще победим Базел, те обаче дойдаха и ни направиха една футболна лекция. Заплати не бяхме получавали от лятото. Премии не бяха ни обещавани. Отборът бе изграден основно от млади момчета.

Значи, ще ви кажа така. Нормално е, когато има такова забавяне, да има напрежение. Слушахме едно и също, петък, петък и по едно време започна, да пада отбора, нали нормално, губи се мотивацията. На Любо Пенев му е трудно, да се справи с това всичкото, като процес. Ние искаме, защото сме млади футболисти, но то си тежи по някакъв начин. Стигна се до много конфликтни ситуации. Организирахме една среща, която беше издействана от мен, макар че бях на 18-19 годишна възраст. Зададохме въпрос на ръковдството, кога ще ни бъдат изплатени заплатите. Случва се по време на един обяд един ресторант в Бояна. Те ни казаха, че в петък ще изчистят някаква част от това, което ни дължат. Тогава ми казаха, че като най-малък съм бил много отворен и най-много съм говорил. Изявявал съм претенции, явно още тогава съм се набил на очи на ръководството. Пак ни излъгъха.

След това цялото събитие, ние клуба си организирахме една вечеря, да си кажем, че колкото и да е труден момента, трябва да се съберем, да си подобрим нивото и да си изграем мачовете. Любослав Пенев ни беше дал вечерен час от 02:00 часа. Тогава след вечерят решихме, да продължим някъде. Запазихме едно заведение. Имаше играчи, които си бяха тръгнали, примерно Тодор Тимонов и още 4-5 момчета. Бяхме 16 момчета в това заведение, още с влизането ни познаха. Ние това не го мислилм, отиваме към 12, но останахме до 03:00 – 04:00 часа. След няколко дни имахме мач с Литекс, важен двубой. Загубихме мача. Събраха ни на Панчарево, влезе Любо Пенев и започна директно да ни пита, бил ли си там, бил ли си там. Аз го излъгах. Реално ние минути преди това видяхме, че е излезнала тази информация. Зададе ни въпросите, каза ни, че лъжем и че сме освободени от отбора. След 2-3 дни ние анализирахме случилото се и решихме, че трябва да сме извиним на Любо Пенев, че сме го излъгали. Точно в този момент му звъннахме и му казахме всичко. На тренировка съм, чакайте ме в еди кой си ресторант в еди колко си часа. Сега идва момента, в който никой не знае кой ги е пратил тези хора, как са разбрали, че ние имаме среща там. Влезнаха 5-6 човека и нападнаха най-вече мен с думите: „Ти каква пресконференция ще даваш, да говориш против ЦСКА.“. Как им е обяснявана на тях информацията сега никой не знае. Да реално имаше 2-3 удара. След няколко минути дойде Любо Пенев и се успокоиха събитията. Проведохме този разговор, който трябваше да проведем, но най-интересното е, че в 21-ви век се стигна до такива ситуации.“

Иван Иванов е трансфериран е Алания, Русия за сумата от 1,5 млн. долара.

Автор: Румен Илиев / „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ