Дюкенс Назон получи повикавателна от националния отбор на Хаити

7 Dni Sport29.05.2023
Лудогорец - ЦСКА, Дюкенс Назон

Голмайсторът на ЦСКА – Дюкенс Назон попадна в разширения състав на временния селекционер на Хаити Габриел Калдерон Пелегрино за 17-ото издание на турнира Голд Къп на КОНКАКАФ. Испанско-аржентинският специалист състави списък от 35 играчи. От местната федерация информираха, че той ще обяви на 2 юни кои 26 футболисти ще останат в групата и ще заминат за подготовката във Флорида, която стартира на 7 юни. Финалните 23-ма избраници на Калдерон ще станат ясни на 21 юни, четири дни преди първия мач на тима в турнира – срещу Катар на 25 юни в Хюстън.

В групата на Хаити са още Мексико и Хондурас, а към 1/4-финалите продължават първите два отбора. В разширения състав за форума попаднаха още бившият вратар на Царско село Джони Пласид и нападателят Франдци Пиеро, който бе трансферна цел на ЦСКА през миналото лято.

Назон се завърна в националния отбор през тази пролет, след като не бе получавал повиквателна от август 2021 г. Тогава той прави и саркастичен коментар пред местните медии относно методите на бившия селекционер Жан-Жак Пиер, който го наказва с изваждане от състава. Чудесната форма на нападателя с екипа на ЦСКА – София и важността на битките с Монсерат и ермуда обаче станаха причина отношенията между двамата да бъдат изгладени. Дюкенс се завърна с гол за победата с 4:0 над Монсерат, която класира тима на предстоящото издание на Голд Къп. След това обаче той получи здравословно неразположение и бе приет в болница часове преди срещата с Бермуда, която изгледа от резервната скамейка.

Голмайстор №1 в историята на Хаити с 27 гола почти сигурно ще остане сред финалните 23-ма в списъка на Габриел Калдерон. За последно играч на ЦСКА – София игра на голям форум през 2021 година. Тогава предшественикът на Назон Жорди Кайседо достигна до 1/4-финалите на Копа Америка с Еквадор.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ