Григор Димитров започва срещу квалификант в Ролан Гарос

7 Dni Sport25.05.2023
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има за съперник състезател от квалификациите в първия кръг на Откритото първенство на Франция, което започва на 28 май в Париж.

32-годишният Димитров, който е поставен под номер 28, беше изтеглен последната четвърт на схемата, в която водач е вторият в световната ранглиста Даниил Медведев (Русия).

При успех на старта българинът ще срещне във втория кръг победителя от двубоя между финландеца Емил Руусувуори и представителя на домакините Грегоар Барер. В третия кръг евентуално Димитров може да играе срещу номер 8 Яник Синер (Италия).

Най-доброто класиране на Димитров на „Ролан Гарос“ е четвърти кръг през 2020 година, като това е и единственият от четирите турнира от Големия шлем, в който той не е достигал до полуфинал.

Третата ракета на България Адриан Андреев също има шансове да влезе в основната схема. Той ще играе утре във финалния кръг от квалификациите срещу аржентинеца Дженаро Алберто Оливиери.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ