Жеферсон организира мач три дни след вечното дерби

7 Dni Sport25.05.2023
ЦСКА, Жеферсон Телес

Опорният полузащитник на ЦСКА Жеферсон ще организира благотворителен футболен двубой в родния си град Салвадор в щата Баия. Срещата ще се проведе на 10 юни, а в нея участие ще вземат приятели на бразилеца, стана ясно от негова публикация в социалните мрежи.

Последният двубой на червените за сезона е на 7 юни, сряда, от 18:45 часа срещу Левски, а очевидно веднага след него Жеферсон ще хване самолета за Южна Америка.

Бразилецът е известен с благородните си инициативи, като организира подобни двубои всеки път, когато се прибере в родината си. Тази зима шоумачът премина под наслов:

„Всички сме еднакви, другото са просто детайли“, а целта му бе да се пропагандира липсата на каквито и да е предубедености, свързани с цвят на кожата и религия. Преди три години пък таксата за участие в благотворителната среща на Жеферсон беше осигуряването на поне 1 килограм суха храна. След това дефанзивният футболист разпредели полученото по болниците в своя роден град.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ