ЦСКА гласува доверие на Мено Кох, нидерландеца остава на „Армията“

7 Dni Sport19.05.2023
ЦСКА - Славия, Мартин Петков, Мено Кох, Жеферсон

Защитникът на ЦСКА – Мено Кох почти сигурно ще носи червената фланелка и през следващия сезон. През есента нидерландецът имаше изключително периферна роля в състава на Саша Илич, като често дори не попадаше в групата на сърбина и изглеждаше като сигурен напускащ.

28-годишният бранител обаче дочака своята възможност и в последните мачове се утвърди в титулярния състав. Той ще започне от първата минута и в ключовия сблъсък с Лудогорец в Разград.

На „Армията“ са впечатлени от професионализма и дисциплината на Кох, за разлика например от неговия сънародник Брадли де Нойер.

„Със сигурност за мен е много по-лесно да бъда на терена с Мено. Комуникацията ни е по-лесна, защото говорим на един език. Играхме заедно само в един два мача в началото на сезона и откровено казано, аз изобщо не се представих добре в тях. След това сменихме системата и имах късмет да остана на терена. Когато Мено се върна в игра в кара гол. Той отсъстваше доста пъти, но сега отново играе и показва, че е един от най-добрите в първенството“, коментира наскоро капитанът на „червените“ Юрген Матей.

Кох е много полезен за ЦСКА на втория етаж, като е изключително опасен и в противниковото наказателно поле. Той вече отбеляза три гола след центрирания от корнер. Освен това в дефанзивен план успява да компенсира липсата си на скорост и сериозни технически дефицити с добро позициониране и разчитане на играта. Кох пристигна на „Армията“ през февруари 2021 г., а договорът му с клуба е до края на следващия сезон.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ