Шеф на Добруджа изясни скандала с феновете

Добруджа

Изпълнителният директор на Добруджа – Атанас Атанасов, коментира за DIEMA SPORT скандала с феновете, който избухна на мача с Крумовград. Привърженици на тима се оплакаха, че не са били допуснати до стадиона в Крумовград по нареждане на президента на Добруджа – Сергей Серафимов, но по-късно от клуба отхвърлиха тези твърдения. Атанасов, който е присъствал на случилото се, е категоричен, че само домакините имат правото да не допуснат определени хора на трибуните.

В Крумовград бяха дошли трима фена на Добруджа. Президентът поиска обяснение от един от тях за някакви писания. Стигна се и до по-остър диалог и тогава аз се намесих, за да не се стига до инцидент. Говорих с тях и нещата се успокоиха. След това разбрах, че не са допуснати на трибуните, но искам да кажа, че няма как да наредим на домакините да не допускат определени хора на трибуните. Ще ви дам и пример – може ли Наско Сираков да нареди на ЦСКА да не допуска на „Армията“ фенове от определена фракция?! Не е сериозно като довод, а и домакините излязоха с декларация, че са ги посрещнали добре. Не е вярно още, че аз съм стоял безучастно с полицията.

Искам по най-бързия начин тази неприятна случка да остане в миналото. Борим се да запазим професионалния си статут и всички трябва да преглътнем егото си и да бъдем отдадени изцяло на каузата. Ако не го осъзнават всички, нещата ще станат трудни. Приоритет трябва да е клубът който е на 104 години.

Не искам да коментирам публично нито работата на Сашо Ангелов, нито на Стефан Славов. Като изключим мача в Крумовград, отборът се представя добре, играе с дух и желание. Всеки е правил грешки, за да стигнем дотук, но трябва да се справим с общи усилия. Вярвам, сигурен съм на 100 процента, че ще запазим мястото си във Втора лига.

Президентът също е голям оптимист, работи с голям енергия и не му е минавало през ума да се отказва. В Добруджа заплати и премии се плащат навреме, ние сме един от малкото отбори във Втора лига, които са изрядни.

Свалям шапка на феновете, защото те са отдадени на клуба и ни подкрепят навякъде. Нужно е обаче да преосмислят дали това е начинът“, обясни Атанасов.

 

Снимка: Официална фейсбук страница на ФК Добруджа


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ