Президентът на МОК: Щастлив съм да се завърна в моя университет – НСА

347563816_3365842910395932_516387800971126024_n

В рамките на визитата си по повод 100-годишнината на Българския олимпийски комитет и Деня на българския спорт – 17 май, президентът на Международния олимпийски комитет г-н Томас Бах взе участие в тържествена церемония в Образователния и олимпийски център на Национална спортна академия.

Като носител на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Академията г-н Бах емоционално възкликна: „Щастлив съм да се завърна в моя университет!“

Той отправи сърдечни пожелания за успех към академичната общност на НСА и отличи ректора проф. Николай Изов с почетна награда на МОК.

Впечатлен от музейната експозиция на Центъра, Томас Бах остави своето послание в специалната книга за впечатления:

Сърдечни благодарности и поздравления към НСА – моя университет – за това, че популяризира олимпийските ценности по такъв превъзходен начин. С най-добри пожелания за блестящо бъдеще на олимпийския спорт в България.“

За принос в развитието на спорта, олимпийските ценности и за популяризиране на Национална спортна академия ректорът връчи на г-н Томас Бах най-високото отличие на НСА – златна значка. В израз на признание към заслугите за развитие на спорта, олимпийските ценности и образованието председателят на Българския олимпийски комитет г-жа Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта г-жа Весела Лечева също бяха наградени със златна значка на Национална спортна академия.

С награди почетен знак с лента бяха удостоени членовете на Международния олимпийски комитет – доктор хонорис кауза на НСА Ненад Лалович и президента на Европейските олимпийски комитети Спирос Капралос.

С почетен медал ректорът награди генералния секретар на БОК г-н Белчо Горанов за принос в развитието на спорта и олимпийските ценности, както и председателя на Националната олимпийска академия и на Общото събрание на НСА проф. Лозан Митев за заслуги в развитието на образованието и олимпизма в България.

Гости на събитието бяха бившите ректори на НСА проф. Пенчо Гешев и проф. Лъчезар Димитров, който предостави за музейната експозиция свой личен подарък от Жак Рох – тогавашния президент на МОК, връчен му при удостояване с почетната титла „доктор хонорис кауза“ на Национална спортна академия през 2009 година.

Сред официалните лица бяха също посланиците на Швейцария – Н. пр. Раймунд Фурер и на Сърбия – Н. пр. Желко Йович, председателя на Съвета на настоятелите на НСА Красимир Дачев, олимпийските шампиони Петър Киров и Тереза Маринова, олимпийската медалистка Йорданка Благоева и други.

 

Снимка: Официална фейсбук страница на НСА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ