Истината за случилото се на Матей Казийски в нощта на 17-ти май разплака всички, лоялност

7 Dni Sport18.05.2023
Screenshot 2023-05-18 at 9.29.43

Итас Трентино Тренто и Матей Казийски триумфираха с шампионската титла на Италия по волейбол. В петия двубой от плейофите за златните медали трентинци спечелиха с категоричното 3:0 (25:20, 25:20, 25:19) пред собствена публика срещу Кучине Лубе Чивитанова и Александър Николов. Тренто победи във финалната серия с 3:2 успеха.

Българският посрещач Казийски реализира 13 точки в полза на новите шампиони. Неговият съотборник Алесандро Микелето отбеляза 17 точки.


Матей Казийски щастлив със заслужената си награда в ръце, широка усмивка на лице и знаме на рамо.

От другата страна на мрежата националът Александър Николов беше най-резултатен за досегашния първенец с 12 точки. Марлон Янт се отличи с 11 точки за гостите, които отстъпваха във всички елементи на своя противник.

Тренто спечели титлата за пети път в своята история и за първи след 2015 година.

Чивитанова триумфира със златните медали в Италия вече седем пъти.

Историята която се случи след мача е показателна и успя да разчуства много сънародници. Матей Казийски демонстрира колко много обича България, че няма лоши чувства към държавата и че помни откъде е тръгнал за големия спорт. Всичко това идва като контрапункт на тези, които го обвиняват, че толкова време е играе за България.

Гордият шампион сложи българското знаме на рамото си и по този начин се снима с официалните лица. Усмивкита по лицето му бе широка от задоволството, че си е свършил добре работата. Очаква се съвсем скоро Матей Казийски отново, да играе за българския национален отбор по волейбол, който ще търси силни изяви на предстоящите важни надпревари.

Единственото, което притеснява Казийски и слага въпросителна пред участието му е преумората. Затова българския щаб изчаква, за да разбере отговора на посрещача.

„Браво!!! Наистина най-добрият и най-стабилният в мача и всички мачове за финалите! Както каза Хайнен – как нямаше 1 грешка днес Казийски!“, пише Росица Христова.

„Знамето вижте знамето на раменете му , истински патриот! Това казва всичко!!!!!“, пише Антоанета Илчева.

„Велик! И дано успееш да предадеш харизмата, която притежаваш на младите това лято. Те го заслужават!“, пише Анастас Кайков.

„Браво. Чакаме го. Който си може, го може.“, пише Йордан Томов.

„Красота си ти, имаш всичко, предай го на младите и ги научи на твоето майсторство“, пише Йоана Джейкова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ