Кристиан Димитров е пред първи титулярен мач от една година

7 Dni Sport17.05.2023
Черно море - Ботев Пловдив, Кристиан Димитров

Централният защитник на Левски Кристиан Димитров най-вероятно ще е титуляр срещу Локомотив Пловдив в неделя. Хосе Кордоба е контузен, а Келиан Ван дер Каап наказан за двубоя със „смърфовете“.

За последно Димитров е бил титуляр с екипа на ЧФР Клуж. Във въпросната среща, която се е играла на 22-ри май предишната година, той бележи гол в мрежата на Стяуа, но тимът му губи с 1:3. Това се оказва и единствената изява на стопера с екипа на румънския тим.

Реално последният сезон, в който бившият национал играе редовно е 2020-2021, когато е част от Хайдук Сплит.

Тази кампания бившият футболист на Ботев Пловдив има зад гърба си скромните 40 минути. За Левски има 4 мача, но в тях е участвал едва 6 минути. Преди да подпише със „сините“, Кристиан Димитров играе 34 минути в двубоя от турнира за Купата на Хърватия.

26-годишният футболист има най-много мачове с фланелката на Ботев Пловдив. За „канарчетата“ е записал 72 мача и има 6 гола. За Хайдук Сплит е регистрирал 46 участия, а три пъти е поразявал вратите на съперниците. За Монтана има 13 двубоя с 1 гол, а за Клуж 1 среща и 1 попадение.

Димитров има 14 мача за България, а в тях бележи в мрежата на Косово.

Автор: Стефан Стоянов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ