Министерския съвет одобри финансиране в размер около 1 млн. лева в подкрепа на организацията на Европейското първенство по волейбол

България - Канада, Волейбол

Министерски съвет прие Решение за одобряване на финансиране на Министерството на младежта и спорта за 2023 г. със средства в размер на 1 159 000 лв. за финансово подпомагане на организацията и провеждането на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. в периода 26 август – 13 септември 2023-а година във Варна. Това се казва в бюлетина на публикуваните решения на правителството днес.

Одобреното финансиране е по проект на ММС, с което ще се подпомогне организацията и провеждането на Европейското първенство по волейбол за мъже.

Варна приема група „В“ от шампионата при мъжете и освен българския отбор, там са съставите на Испания, Словения, Финландия, Украйна и Хърватия. Избраниците на Пламен Константинов ще излязат за първия си мач на 29 август срещу тима на Испания. Следват двубои срещу Финландия на 31-и август и с Украйна на 2-и септември. „Трикольорите“ ще срещнат тима на Хърватия ден след това, а в последния мач на 5 септември срещат прогресиращия състав на Словения.

България е съорганизатор на първенството заедно с Италия, Израел и Република Северна Македония.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ