Венци Стефанов категоричен пред Зингаревич: Моята Славия без чужденци е по-добра от твоя Ботев с иностранци

Ботев Пловдив, Антон Зингаревич

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов винаги е бил радетел за налагането на млади български играчи. В събота белите победиха Ботев Пловдив, който е пълен с чужденци

Нов треньор, нови виждания. Логично е да има някаква разлика. Хареса ми, че момчетата играят като колектив и че побеждават. И най-важното, знаете, аз съм винаги за това да даваме път на нашите футболисти. Докато в Ботев Пловдив беше пълно с иностранци. От какви ли не народности. Малките при нас показват качества и доказват, че може да им се има доверие. Превъзхождат чужденците в другите клубове. Позволете ми да направя една вметка. Знаете ли кой е най-големият парадокс? През уикенда на един мач от четвърта дивизия – Левски Чепинци срещу Сокол Негован, Екундаьо Джайеоба треньор на домакините и в тима му трима, четирима чужденци. Представяте ли си докъде сме се докарали?! Това е… нямам думи. И искаме да развиваме българския футбол„, заяви Стефанов пред Тема спорт.

Онзи ден на мача с Ботев Пловдив се видях със собственика им Антон Зингаревич и го питам защо има толкова много чужденци при вас? А той ми отговори, няма достатъчно добри други. Аз обаче му контрирах, че съм сигурен, че Славия без чужденци ще бъде по-добър от неговия отбор, който е пълен с иностранци. А и като погледнете класирането, си личи – 20 точки преднина за Славия пред Ботев Пловдив. Разликата се вижда„, категоричен е Стефанов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ