Българските състезателки направиха добър подиум преди Европейското по художествена гимнастика в Баку

художествена гимнастика

Българските състезателки направиха официална подиум тренировка преди старта на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Първи на килима излезе ансамбълът на България при девойките в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова. Възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова изиграха отлично композицията си с пет въжета, а в съчетанието с пет топки допуснаха малки грешки.

Ансамбъл девойки направи добра тренировка, с леки неточности. Важното е да са спокойни утре и всичко ще се получи„, заяви вицепрезидента на БФХГ Невяна Владинова, която също изгледа тренировката на грациите.

Надпреварата за ансамблите девойки е утре и включва квалификации за многобоя сутринта и финали на уредите вечерта. Българките стартират във втория поток от 12.50 българско време със стартов номер 1 и със съчетанието с пет въжета. Те са в група заедно с Израел, Украйна, Италия, Азербайджан, Румъния, Литва, Словакия, Германия и Полша.

Втори на килима се появиха индивидуалните състезателки при жените Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева, които изиграха своите съчетания, но изглеждаха нервни и имаха неточности.

На континенталния шампионат Николова ще играе четири уреда, Калейн – три, а Брезалиева само лента. Те ще се борят за отборна титла заедно с ансамбъла за жени, за многобой и за финали на отделните уреди.

Европейското първенство в Баку започва утре в 12.00 часа местно време с ансамблите за девойки.

 

Снимка: Официална фейсбук страница на БФХГ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ