Ивайло Чочев в националния – сега, веднага

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Ивайло Чочев

Започнал в Чавдар Етрополе, преминал през ЦСКА, италианските Палермо и Пескара, а сега е в ФК ЦСКА 1948. Да, става въпрос за Ивайло Чочев.

След завръщането си у нас от Ботуша полузащитникът не спира да изумява, а този сезон определено е неговият!

30-годишният Чочев вече има на сметката си 20 попадения и се бори за голмайсторския приз с централния нападател на ЦСКА Дюкенс Назон.

Важно уточнение, което обаче трябва да се направи, е, че Чочев е халф и ролята му не е да бележи. Той обаче го прави – с лекота, майсторство, прецизност, нюх.

Въпреки че е един от най-добрите футболисти в efbet Лига през тази кампания и носи ФК ЦСКА 1948 на гърба си, заради което и „червените“ стигнаха до финал за Купата на България и се борят за третото място в първенството с Левски, то Чочев така и не попада сред избраниците на селекционера Младен Кръстаич за защита на националната фланелка.

Не че и националният отбор е това, което някога е бил. Не сме голяма сила, даже обратното – стигнахме нивото на отбори като Люксембург, Литва, Латвия и други, които само преди години щяхме да отнесем с няколко гола.

Между нас и Люксембург обаче може би сравнението не е напълно коректно, тъй като и от тях вече изоставаме.

Във футболно отношение България се превърна в джудже. Въпреки това обаче все още имаме играчи, които малко или много може да вдигнат класата на отбора.

Защо Чочев не попада в състава на „лъвовете? Въпрос без отговор. Така и не разбрахме с какво звездният играч на ФК ЦСКА 1948 не е заслужил повиквателна от селекционера Кръстаич.

Ивайло Чочев беше част от националния тим преди време, за който има 35 мача и 4 гола.

Още по-интересното е, че в момента, в който Чочев бе част от селекцията на „трикольорите“, в отбора бяха състезатели като Николай Бодуров, Станислав Манолев, Светослав Дяков, Петър Занев, Иван Иванов, Ивелин Попов и други.

Все лидери… Чочев обаче и там изпъкваше.

И с въпросните футболисти не стигнахме особено далеч. Тогава си казвахме, че е време за подмладяване, че няма как положението да стане по-лошо.

Е… стана! Не е време за подмладяване, време е за действия. В националния отбор на България трябва да играят най-добрите и тези, които са в най-силна форма.

Ивайло Чочев безспорно в момента заслужава повиквателна, а ако и този път полузащитникът не получи такава, то наставникът Младен Кръстаич няма как да се надява на много по-добри резултати от записаните до момента по пътя към Евро 2024. За забравилите – те бяха загуба от Черна гора в Разград с 0:1 и поражение от Унгария като гости с 0:3.

Автор:,,Енспорт”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ