Алекс Николов бе привлечен в последната минута, а сега води Лубе към титлата

Алекс Николов

Най-големия волейболен сайт в Италия и целия свят волейбол.италия анализира представянето на силно подмладения състав на шампиона Кучине Лубе (Чивитанова).

Алекс Николов и съотборниците му преди дни изравниха серията във финала на 2-2 победи срещу Итас Трентино (Тренто), с Матей Казийски, след като се наложиха у дома с 3:1 гейма.

Целият отбор направи всичко, за да спечели. Имаме страхотен характер, всички играем и дори момчетата, които влизат от пейката те играят като „зверове“, сега нека отидем за финал №5 и да го спечелим“.

Александър Николов, син на Владимир Николов, на 19 години, в първата си година в „най-тежката“ лига в света, пристигна в Лубе като трансферен удар в „последната минута“ след ранното напускане на Османи Хуанторена, а днес той е тук и играе като изключително опитен волейболист.”

“Той носи фланелката на Лубе, отборът, който може да се похвали със 7 шампионски титли, последните 3 от серията и която отвори отново финалната серия в петък вечерта поради своите характеристики, и шампионско ДНК, запазвайки шансовете за скудетото поне до сряда.”

“Операция за поправка на онова скъпоценно парче плат, което мнозина през цялата серия от плейофи винаги са се опитвали да откъснат:

Първо Верона на 1/4-финалите, след това Милан на полуфиналите. Всички серии, като тази, която ще присвои заглавието, стигнаха до 5-и мач. И все пак, освен епичните завръщания и усилията, контузиите и неразположенията в края на сезона, Лубе преглътна радостта от възможната победа обратно в гърлото си в Тренто с власт и решителност и го направи вечерта, когато треньорът Джанлоренцо Бленджини, който изведе Италия до сребърните медали на Олимпийските игри в Рио 2016. Оказа се, че Бленджини се занимава за първи път в горещата фаза на сезона с Лубе, което клубът искаше да проектира за него миналото лято, подмладеното без „старшия“ (той е на 34 години, носи наколенки от 2001 г. Иван Зайцев се закотви на бреговете на Адриатическо море с многогодишен договор (ще остане ли въпреки желанията на клуба, който иска да се фокусира върху млади играчи или ще търси – заедно с клуба – друг акомодация?) и за тези 2 последни действия е принуден да влезе в бокса поради нараняване на рамото.“

„Всъщност от самото начало се знае, че Иван Зайцев също ще отсъства в сряда вечерта за финал №5. Лубе с Марлон Янт Ерера, Александър Николов, Матия Ботоло и Габи Гарсия спечелиха финал №4. И сега този млад отбор ще пътува към Тренто. Мотото им е: „да отидем и да го вземем“, Скудетото, както казва и световният шампион Симоне Анцани: „този Лубе има качествата да отиде и да спечели още едно Скудето“. Няма значение дали финал №5 ще се играе в Тренто, а билетите за него бяха разпродадени за няколко часа”, написа главният редактор Луца Муцоли.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ