Милойко Миле Китич: Вече съм на 71 години, време е да кажа истината за Христо Стоичков

7 Dni Sport15.05.2023
payimage-363675

„Да истина е познавам Христо Стоичков. Когато Стоичков се отказваше от националния отбор, тогава той отиваше към „Барселона“. Мирослав Илич е негов кум и тогава ние дойдохме да играем срещу националния отбор на България и имаше 30 хил. души на стадиона. След това имахме концерт – това беше първото ми участие в България, може би 1986 г.“

Това разказа легендата на сръбския турбофолк Миле Китич. В предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви изпълнителят на „Кило горе, кило доле“ обяви, че вече е на 71 години и скоро ще чукне 72, но пее като на 30 и дори най-добре в цялата си кариера. Още по-щастлив е, че българите са му големи фенове и концертите пълнят всички зали и стадиони.

„Аз съм имал много концерти през живота си и навсякъде по света – в Америка, в Европа, в Босна, в Сърбия, в Арена Белград съм правил концерти, в Загреб, в Сплит, в Сараево, в Тузла, но най-хубавият ми концерт беше в „Арена София“ в България. Това беше моят първи концерт, беше препълнено и се надявам третия път ще бъде най-добре. Вярвайте ми, толкова се радвам на концертите в „Арена София“, защото идват много хора – 10-15 хил. души“, каза Китич.

И допълни:„Концертът ще бъде страхотен! А кой знае дали ще имам отново концерт в „Арена София“. Да не дава Господ да бъде последен. Имам големи изненади за публиката, ще доведа добри гости, тоест няма да съм сам ще доведа огромен бенд, ще направя един спектакъл, който всички да запомнят“.

Според Китич, по някой природни правила може би вече трябва да се пенсионира. „Но вярвайте ми, сега мога да пея по три часа без проблеми и всички се чудят как издържам. Нека не прозвучи нескромно, но аз си мисля че от хората на маите години от сръбската естрада, аз съм най-актуалният в момента. Мисля че моето поколение малко по малко отстъпва, но аз все още съм във форма“, разказа емблематичният певец.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ