Наш баскетболен талант отново ще блести на европейската сцена

Александър Гавалюгов

Един от големите таланти на българския баскетбол Александър Гавалюгов отново ще блести на европейската сцена. Баскетболистът на Балкан ще участва в престижния турнир на Евролигата – Adidas Next Generation, разкри самият той пред колегите от „Спортал“. Надпреварата ще се проведе в Каунас от 18 до 21 май, като по същото време в литовския град ще се изиграят и финалите на Евролигата с участието на българския национал Александър Везенков и неговия Олимпиакос.

Иначе младежкият национал на България е част от тобра Next Generation Select Team, в който са включени най-перспективните млади състезатели от Европа.

За Александър Гавалюгов това не е първо участие в престижната надпревара. В началото на месец март той беше част от тима Next Generation Team Zadar и въпреки, че неговият тим не се класира за финалите, той прикова вниманието на баскетболните специалисти, които го засипаха с похвали след края на състезанието.

В Каунас, Next Generation Select Team е в група „В“ заедно с Ховентут Бадалона, Жалгирис и Мега МИС Белград. В група „А“ са отборите на Панатинайкос, Цървена звезда, Реал Мадрид и Барселона. Първият мач на Александър Гавалюгов и компания е на 18 май (четвъртък) от 13:30 часа срещу Ховентут Бадалона.

Баскетболистът на Балкан пък вече показа в социалните мрежи, че потегля към Литва, споделяйки стори от летището.

Снимка:Официален инстаграм акаунт на Александър Гавалюгов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ