Ще си подари ли Видин футбол във Втора лига по случай 100-годишнината?

Бдин Видин

Ще види ли Видин Втора лига за 100-годишнината на Бдин? Това е въпросът, който си задават всички любители на футбола в града и околията. В събота воденият от Николай Цветков тим направи поредната крачка към спечелването на първото място в Северозападната Трета лига и промоцията. Бдин надигра с 2:1 като гост коравия Партизан Червен бряг и три кръга преди края има аванс от 7 точки пред втория Локо ГО, който обаче има и мач по-малко. Отложеното гостуване на дубъла на Етър.

След леко колебание през пролетта, видинчани се вдигнаха и записаха победи като гост над Локо Мездра и Вихър Славяново и мечтата за професионален футбол се възроди. Това лято Бдин навършва 100 години и ръководството и общината вече са задействали план за празненства. Дали те ще са гарнирани с промоция предстои да видим. За последно Бдин бе част от Западната Б група през сезон 2011/12, когато завърши високо в класирането – трети, но заради липсвата на финансиране развя бялото знаме и се отказа.

Дали обаче и сега няма да станем свидетли на същия филм на стадион „Георги Бенковски“ край река Дунав. Основната причина е, че клубът има да покрива куп критерии, които може да го сварят неподготвен, ако не се задвижат нещата по отрано и не се чака буквално последния момент. На първо място е клубното съоръжение, което е в окаян вид и за момента шансовете да вземе лиценз са 50 на 50. Ще трябва и треньор с нужната тапия, а таква играещият в момента наставник Николай Цветков-Демона няма. Нужни са и още отбори в школата, по-солидно финансиране и спонсор. Въобще Бдин има доста задачи да решава, но еуфорията от вековния юбилей и фактът, че само Видин от региона в последните дестилеитя не се е легитимирал на футболната карта у нас може да натежат и всичко да се случи, както биха искали феновете в северозападния край.

Автор:„Тема Спорт“

Снимка:Официална фейсбук страница на Бдин Видин


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ