Най-добрите състезатели участваха на Държавното първенство по спортна аеробика в Пловдив

аеробика

Най-добрите български състезатели, сред които Борислава Иванова, Христо Манолов, Александър Мишинков, участваха на Държавното лично първенство по спортна аеробика, клас А за всички възрастови групи, което се проведе в София.

С най-много представителите бяха спортните клубове Аеробика-АМД (Пловдив), Кърджали и хасковските Мега спорт, Виолена и Ултра спорт.

Пловдивската зала „Строител“ се оказа тясна за желаещите да наблюдават състезанието. Всички показаха изключително високо ниво на подготовка и оригинални съчетания.

Специален гост на първенството беше почетният председател и създател на Съюза по аеробика в България Йорданка Благоева. Тя проследи финалите, заедно с други деятелите на спорта като Ани Атанасова, Силвия Лазарова и други, след което се срещна със съдиите и състезателите.

И аз и членовете на Техническата комисия сме доволни от видяното днес и показаното от състезателите, особено във възрастови групи 9-11 и 12-14 години. Колегите във всички клубове са работили усилено и резултатът е на лице. Съюзът по аеробика ще направи всичко възможно да подкрепи тези млади талантливи деца, за да могат да продължат да се развиват и да ги запазим за най-тежките възрастови групи – юноши и девойки старша възраст и мъже и жени. Там в момента имаме изключително елитни състезатели като Борислава Иванова, Христо Манолов, Александър Мишинков и други, но за съжаление те са малко на брой и не можем да се борим за отборни класирания на Световни и Европейски първенства. Надявам се до две години да успеем„, каза след края на състезанието председателят на федерацията Димитрина Къндева.

Автор: БТА

Снимка:Фейсбук профил на Силвия Рибарова


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ