ЦСКА излиза за четвърта поредна победа над Балкан

Балкан - ЦСКА

Отборите на Балкан Ботевград и ЦСКА излизат един срещу друг за втори път в полуфиналната си серия в Националната баскетболна лига. „Армейците“ водят в общия резултат с 1-0 победи, а тази вечер ще имат възможността да притиснат шампионите до стената. От своя страна пък ботевградчани са задължени да спечелят второто си домакинство, което започва днес от 19:00 часа в зала „Арена Ботевград“.

Само преди два дни, в първия двубой от серията, „червените“ се наложиха с 90:79 на вражеска територия, като по този начин те откраднаха домакинското предимство на своя съперник. Тимът на Росен Барчовски направи разликата в третата четвърт, която отборът му спечели с 20:9 и по този начин си спечели двуцифрена преднина преди заключителните мигове от срещата.

С основна роля за победата на „армейците“ се отличи звездата на тима Таменанг Чо, който бе неудържим през второто полувреме и на общата си сметка записа 24 точки, 5 борби и 5 асистенции, отличавайки се с ключови изяви ва натрупването на голямата разлика. Много добро беше и включването на центъра Андрей Иванов, който запълни дупката от липсата на Драган Зекович и игра със самочувствие, като записа 15 точки плюс 7 борби.

От другата страна на паркета отборът на Балкан страдаше от липса на точен мерник от далечно разстояние. Отборът на Петър Златанович пропусна 20 от първите си 22 стрелби от тройката и поради това не успя да вземе превес над своя съперник. Едва в края на срещата шампионите подобриха с малко успеваемостта си, но когато вече беше твърде късно за обрат. Добри думи след първия мач заслужава центърът на „зелените“ Мануел Суарес, който властваше в подкошието на ЦСКА и финишира с 23 точки и 9 борби.

Ако днес Суарес играе по същия начин и Балкан подобри стрелбата си, тимът ще увеличи значително шансовете си за спечелване на двубоя. Особен стимул за отбора ще е и фактът, че следващите два мача ще са на територията на ЦСКА в а София, където ботевградчани няма да имат щастието да разчитат на голяма „зелена“ агитка.

Така ботевградчани загубиха трети пореден мач от ЦСКА във всички турнири, след като преди това отстъпиха със 71:81 в редовния сезон и с 80:82 на полуфиналите на Купата на България. Дали най-сетне шампионите ще се поправят и ще спрат серията на съперника, ще разберем довечера.

БАЛКАН – ЦСКА

НАЧАЛО: 19:00 ч.

ЗАЛА: „Арена Ботевград“

СЪДИИ: Мартин Хорозов, Ивайло Ресиловски, Искрен Манолов

Автор:„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ