Алекс Николов: Много е готино, че точно срещу Матей играя първия си финал

Алекс Николов

Решаващ 5-и финален мач ще определи кой българин ще стане шампион в италианската Суперлига.

Националът Александър Николов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) надиграха у дома Итас (Тренто), с българската звезда Матей Казийски в състава, с 3:1 (25:18, 27:25, 20:25, 25:16) в среща №4 от финалния плейоф, изигран пред над 4000 зрители в зала „Еуросуоле Форум“.

Така Лубе изравни резултата в серията на 2-2 победи. Решаващият пети сблъсък за Скудетото ще бъде в сряда (17 май) от 21,30 часа българско време в Тренто.

Алекс Николов започна като титуляр за Лубе, но бе сменен във втория гейм от Габи Гарсия. В следващите част българинът влизаше за малко като резерва, като завърши със скромните 7 точки (2 аса и 36% ефективност в атака – -2) за успеха.

Матей Казийски изигра пореден силен мач за Тренто и бе над всички с 16 точки (4 аса и 52% ефективност в атака – +7).

Главният редактор на волейболен сайт №1 в Италия и целия свят Волейбол.италия Лука Муцоли направи уникално интервю с Алекс Николов, в което зададе въпросите на италиански език, а волейболната звезда отговори на български език.

Наистина е много яко усещането. Много се гордея с отбора и много се радвам, че стигнахме до тук, но работата не е свършена. Сега в сряда отиваме в Тренто и излизаме, за да бием”, заяви Алекс Николов пред микрофона на Лука Муцоли..

Много е готино, че точно срещу такъв играч като Матей играя първия ми финал, но отивам там и трябва да го победя, така че…”, добави Алекс Николов на чист български език.

Автор:„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ