Боряна Калейн: Доволна съм от представянето си, имах нужда малко от почивка

7 Dni Sport13.05.2023
Боряна Калейн,

Боряна Калейн се завърна на килима за Държавното първенство по художествена гимнастика след кратка почивка. След четири поредни години на върха сега тя спечели среброто отличие в многобоя, а шампионка стана Стилияна Николова.

„Добре се чувствам. Често казано аз не си бях поставила за цел шампионска титла, бях си поставила за цел да си свърша работата и да си изиграя съчетанията както съм ги играла на тренировка. Така че аз съм много доволна от моето представяне, от там нататък вече нищо не зависи от мен“, каза грацията след надпреварата.

„Първо искам да поздравя Стили за победата, тя все пак работи много и заслужава. Искам да поздравя и останалите момичета за доброто представяне. Аз се чувствах много добре, бях много спокойна. Тази почивка, която имах, ми беше много полезна, имах нужда малко да отдъхна, да събера сили и отново да започна“, добави Калейн.

Тя заедно със Стилияна Николова и Ева Брезалиева ще участва на Европейското първенство в Баку (Азербайджан) следващата седмица. България спечели континенталната отборна титла през миналата година в тел Авив (Израел).

„Конкуренцията е доста голяма, особено откакто Русия и Беларус не участват в състезанията. Много държави започнаха да имам апетит към първите места, така че определено всички ще са на много добро ниво. Ние тръгваме с идеята да покажем това, което сме работили. Надявам се да успеем, всичко да е наред, да си защитим европейската титла отборно и пожелавам на всички успех“, коментира Калейн, която през 2022-а завоюва три златни отличия.

„Миналата година не е съвсем да не сме имали медали, аз имах три златни медала . . . имаме къде да надграждаме, защото шест са възможните. Надявам се поне да успеем да подобрим този успех. За многобоя трябва да сме просто спокойни и да си изиграем съчетанията. Аз съм подготвена за златото също. Мисля, че има много гимнастички в момента, които са готови и имат основания да го искат, така че, който издържи. Това е истината, който издържи и покаже максимална част от програмата си ще успее“, заяви още Боряна Калейн.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ