Марица Пловдив загуби в Своге и се отдалечи от efbet Лига

Марица Пловдив

Спортист (Своге) победи Марица (Пловдив) с 2:0 в първия мач от 30-ия кръг във Втора лига. И двете попадения за успеха паднаха преди почивката. В 14-ата минута защитникът на пловдивчани Соломон Джеймс сгреши и подари топката на Георги Николов, който фронтално срещу вратата на гостите откри резултата. В 38-ата минута Илия Русинов направи 2:0 с попадение от дузпа за нарушение на Йордан Пейчинов срещу Георги Николов.

Валери Домовчийски направи пропуск за Марица, а в края на мача Спортист имаше претенции за още една дузпа за избутване в гръб на Илия Русинов в наказателното поле.

В последната минута на мача капитанът на Марица Веселин Марчев стреля с атрактивна задна ножица под гредата, но вратарят на домакините Мартин Величков изби топката с една ръка. В добавеното време Георги Трифонов от пловдивчани удари напречната греда след удар с глава.

С успеха Спортист събра 47 точки и се изравни на третото място с втория тим на Лудогорец. Марица остана на шеста позиция с 44 точки.

Автор:БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ