Марек се завърна в професионалния футбол, започва да мисли за бюджета

Марек Дупница

След влизането на Марек в професионалния футбол тема номер 1 в Дупница стана финансирането на клуба за новия сезон. Съществуват притеснения сред запалянковци и ръководители на клуба относно това ще бъдат ли осигурени необходимите средства за Втора лига.

Първо искам да поздравя ръководството за промоцията във Втора лига. На Марек не му е мястото във В група. Отборът е страхотен и превъзхождаше всички свои опоненти. Радващото е, че има доста местни момчета, треньорът се справи много добре, както и всички в ръководството. Сигурен съм в успехите на отбора. За първи път от доста време съм въодушевен„, заяви пред „Ларгото“ председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов.

Поддържам постоянна връзка с ръководството на клуба, най-вече с президента Васил Василев и административния директор Иван Ясенов. Нека чуем и тяхното мнение, а ние ще преценим възможностите на общинския бюджет. Без приет държавен бюджет обаче нещата се усложняват. При всички положения няма да намаляваме общинската субсидия за Марек. Но хората трябва да знаят, че не трябва да очакват и чудеса. Все пак вярвам, че държавен бюджет 2023 ще има. Затова запалянковците не бива да се безпокоят. Твърдо заявявам, че Марек ще бъде с осигурен бюджет, с който да се чувства сравнително спокойно в Б група. Голямата ни цел е да се увеличи финансирането на клуба, а от там да се увеличат възнагражденията на играчите и да се привлекат нови попълнения„, заяви още Костадинов.

Ще ви издам и още нещо. С Иван Ясенов ходихме в централата на Тева в София. Срещнахме се с изпълнителния им директор. За съжаление оттам все още няма отговор. Важно е привличането на по-голям спонсор, защото клубът има нужда от това“, каза Костадин Костадинов. „Призовавам и бизнесът да подпомогне отбора. Голямата ми болка е как да накараме хората от бизнеса да помагат. Нека хората от бизнеса с колкото могат да се включат, защото така и те ще участват в този възходящ тренд на Марек. Всеки един гражданин като отиде на стадиона и си купи билет за мач, също подпомага клуба„, допълни председателят на ОбС-Дупница.

Костадинов бе запитан и за нуждата от ремонт на стадион „Бончук“ и опасността съоръжението да остане без лиценз за Втора лига. „Другата моя голяма болка е състоянието на стадиона. Общината не разполага със собствен ресурс, с който да ремонтира стадиона. Надеждата ми е нещата да се случат през еврофондовете. Заради политическата обстановка през изминалите три години, това не се случи. Не мога да кажа защо Община Дупница преди това не е работила по въпроса. Предпочитам да говоря за този мандат. Все пак доколкото знам, миналия мандат общината опитваше да работи през еврофондовете за стадиона, но не успя. А нашите разчети показват, че са необходими сериозни суми за ремонт. Гарантирам, че Марек и стадион „Бончук“ ще получат лиценз за новия сезон във Втора лига, лично ще се ангажирам. Това обаче не отменя нуждата от цялостен ремонт на стадиона и най-вече на терена. Колелото леко се завърта. Нека първо се порадваме на влизането, лиценз ще има„, завърши Костадинов.

Снимка:Официална фейсбук страница на Марек Дупница


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ