Гьонов: Отказвали сме милионни оферти за Ивайло Чочев

7 Dni Sport11.05.2023
Ивайло Чочев,

Изпълнителният директор на ФК ЦСКА 1948 – Добрин Гьонов, говори в предаването „Домът на футбола“ след успеха на тима срещу Локомотив София в турнира Купата на „България“.

Гьонов призна, че отборът се е потрудил здраво за тази победа, но вече гледат уверено към финала в турнира за Купата.

„Благодаря за поздравленията. Срещу нас играят добри отбори, които не са обременени, че са фаворити от първия мач. Поздравления за Локо София, които бяха добри и можеха също да бъдат финалисти. Използвам възможността да приканя господин Василев да не се оттегля, въпреки горчилката, която е получил“, каза Гьонов.

„Очакванията към нашия отбор бяха големи и това изигра лош късмет, лоша последователност в отбора. Дадени ситуации ги преценихме по-леко. Имайте предвид, че напрежението е голямо в тези мачове. Може и да има липса на опит в някои играчи и нашето ръководство. Опитаме се всичко да бъде прекрасно и добре организирано, но има случаи, в които емоцията преобладава. Нормално е да се допускат и грешки“, продължи ръководителят в ФК ЦСКА 1948.

„Сгъстеният цикъл е предимство за нас, тъй като имаме футболисти, които влизат от скамейката и дават импулс. Нормално е да някои да не са в добра форма, но влиза свежест. Това е предимство, тъй като получихме трайни контузии в процеса на сезона, и то на водещи фигури, но въпреки това стигнахме до финала. Чочев е много ценен футболист за нас и неслучайно сме отказвали многомилионни оферти за него.

Присъствието му от спортно естество е изключителен. Иво е голям лидер и вдъхва самочувствие на другите. Постът му е такъв, че всичко минава през него. Дори опонентите имат голям респект от него. Надявам се, че Тодор Янчев ще предаде опита си от футболист като треньор. Дано успее да компенсира разликата и да изиграем един финал, в който срещу който и да играем, тъй като са много стойностни отбор. Не успяхме да ги бием в четирите мача в първенството, но в крайна сметка това е един мач“, продължи Гьонов.

„Не гледаме кой ще се падне, ние сме на финал и ще играем. В първенството имаме преднина на третото място и се надявам да запазим тази позиция. Предстоят важни мачове, но мисля, че имаме добър отбор да вземем бронза. Във финала ще се отнесем с уважение и самочувствие. Нормално е да се клони Лудогорец да е другият финалист, гледайки първия мач, но видяхте тук какво се случи“.

„Надявам се, че това допълнително ще зареди нашите футболисти. Далеч по-добре се играе, когато вземеш такъв мач. Залогът срещу Левски е по-голям и мачът е по-различен. Те са в подем, играят добре. Надявам се по-добрият да победи“, каза Добрин Гьонов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ