MVP Казийски: В четвъртък отиваме да затворим серията и да спечелим титлата

Тренто, Матей Казийски

Казийски и компания отнесоха у дома настоящия шампион Кучине Лубе (Чивитанова), с националът Александър Николов в състава, с 3:0 (25:17, 25:20, 25:16) в мач №3 от финала помежду им, игран тази вечер в пълната с близо 4000 зрители зала „БиЕлЕм Груп Арена“.

Така Тренто поведе във финалната серия с 2-1 победи.

Във финала отново се играе до 3 успеха от 5 мача.

Четвъртата среща между двата тима е в петък (12 май) от 21,30 часа българско време в залата на Лубе.

Матей Казийски изигра пореден много силен мач за Тренто и бе над всички с 18 точки (4 аса и 64% ефективност в атака – +9) и бе избран за MVP.

Мисля, че загубата с 2:3, която допуснахме в четвъртък в Чивитанова, ни даде сили да се изправим в този мач с по-голяма агресия. Успяхме да възстановим повече сили, защото отборът изглеждаше по-жив и със сигурност подкрепата на публиката бе феноменална. Борихме се, имаше луда атмосфера и фантастична наша игра с много важно 3:0. Всеки път, когато видя залата толкова пълна, в мен се връщат прекрасни спомени. Ще отидем в Чивитанова в петък с желанието да затворим тази серия и спечелим титлата и със съзнанието, че ще бъде много трудно като финал №2”, заяви Матей Казийски след успеха.

Автор:Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ