ЦСКА излиза без своята армия срещу Ботев Враца за нова победа

7 Dni Sport08.05.2023
ЦСКА - Ботев Враца, Яник Вилдсхут

ЦСКА приема Ботев Враца в последния мач от редовния сезон в efbet Лига.

Футболистите на Саша Илич нямат право на грешка в битката за шампионската титла с Лудогорец.

Срещата на стадион „Българска армия“ започва в 20:15 часа, като „червените“ ще бъдат без своята вярна армия на трибуните заради наказанието, което БФС наложи на клуба след дербито с „орлите“.

„Червените“ ще преследват задължителна победа, за да влязат с максималния брой точки, който позволява моментната ситуация, в плейофите на шампионата. Сметките показват, че шест поредни победи до края на сезона ще направят със сигурност ЦСКА шампион на България.

Очаква се извън сметките на Саша Илич за срещата с врачани да останат Амос Юга и Браян Морено. Колумбиецът е с травма от дербито с Лудогорец, а Юга е с контузия, получена преди мача с Хебър (Пазарджик). Аут е и капитанът на „червените“ Юрген Матей, както и вратарят Густаво Бусато. Двамата получиха картони в Пазарджик, които ги пращат в „почивка“ за една среща.

Момчетата на Илич ще бъдат със специални юбилейни фланелки, с които ще отбележат 75-годишнината от създаването на ЦСКА. Клубът организира лъскава церемония във Военния клуб в петък, която беше уважена от множество армейски легенди, представители на различни спортове и поколения. Срещу Ботев (Враца) „червените“ ще бъдат без своята агитка, която ще подкрепя тима пред специална видеостена до „Армията“.

Ботев (Враца) влиза по-спокойно в последния мач от редовния сезон. Футболистите на Даниел Моралес взеха три точки в предишния кръг срещу Локомотив (София) под Околчица. Отборът на бразилеца се намира на 11-а позиция в класирането на efbet Лига, като няма никаква възможност Ботев да прескочи в четворката, която капсулира клубовете между седмо и десето място. Към момента врачани са на шест точки от „баражното“ 14-о място.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ