Локо София и Арда ще се качват на пътя на победите в efbet Лига

7 Dni Sport06.05.2023
Локомотив София - Арда Кърджали, Илия Юруков, Върджил Пинсон

Локомотив (София) и Арда се изправят един срещу друг в първия двубой от 30-ия кръг на efbet Лига. Мачът в „Надежда“ е от 17:30 часа и ще бъде ръководен от Иво Андреев.

И двата отбора ще се борят за седмото място до края на сезона. То дава право на участие в бараж за евротурнирите, каквато е целта и на „железничарите“, и на гостите от Кърджали.

Локомотив и Арда ще търсят път обратно към победите в шампионата, за да останат с реални шансове за седмата позиция. Преди последния кръг от редовния сезон „червено-черните“ изостават от нея с 9 точки, а тимът на Александър Тунчев – с 5.

Домакините се намират в лоша серия от три поредни загуби в efbet Лига, които предизвикаха сътресения в клуба. През седмицата босът на столичани Иван Василев заяви категорично, че се оттегля от клуба и повече няма да стъпи на стадиона в „Надежда“. Появиха се и информации, че наставникът на отбора Станислав Генчев също ще напусне след края на кампанията.

Кърджалийци пък записаха две равенства в последните си две срещи, а в сряда бяха много близо до трите точки, но допуснаха гол в добавеното време на „Тича“. Гостите ще бъдат без наказаните Светослав Ковачев и Умар Сако.

Локо (София) няма сериозни кадрови проблеми и единственият отсъстващ ще бъде Антонио Вутов, който получи деветия си жълт картон преди един кръг.

Първият двубой между двата отбора по-рано през сезона завърши наравно 2:2.

efbet Лига, 30 кръг:

Локомотив София – Арда Кърджали

Вероятни състави:

Локомотив София: Гай, Диас, Малембана, Матеус, Ненов, Милошев, Райнов, Найденов, Бакалов, Костов, Франса

Арда Кърджали: Господинов, Лозев, Крачунов, Али, Георгиев, Ценов, Коконов, Тетах, Тунгара, Иванов, Н’Диай

Начало: 17:30 часа
Съдия: Иво Андреев
Стадион: „Локомотив“, София

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ