Лудогорец стъпва по много тънък лед при Ивайло Петев

7 Dni Sport04.05.2023
Лудогорец - Берое, Кирил Десподов

9 мача – 9 победи… Това показва статистиката от завръщането на Ивайло Петев като старши треньор на Лудогорец. Отборът си върна първото място в efbet Лига и е на крачка от финал в Sesame Купа на България. Българският шампион подобри играта си, но все още продължава да държи феновете си на тръни в голям брой от своите мачове, а защитата се пропуква сравнително лесно.

Всъщност от 9 мача Лудогорец бе притиснат до стената в 5 двубоя, които се наложи да обръща и още два, в които победи, но изключително трудно. Всичко започна от мача срещу Черно море, който два пъти повежда на Хювефарма Арена, но Лудогорец стигана до обрат. Последва подобен сценарий в мача срещу Спартак Варна за купата – 0:1 до 2:1. В Кърджали нещата се потретиха – Арда поведе, Лудогорец обърна. Същото се случи и в двубоя срещу Берое в сряда вечер. Подобна бе картинката и в полуфинала за Купата срещу Черно море във Варна, но там обратът дойде някак по-рано и натискът не се усети толкова много.

Междувременно разградчани изпитаха сериозни проблеми при гостуването на Хебър, като допуснаха изравняване и спечелиха с голове в заключителните 20 минути, а срещу Локомотив София тотално надиграха противника, но победиха с късен гол.

Реално най-спокойните мачове за Лудогорец бяха срещу Ботев Враца, когато отборът спечели с 8:1 и гостуването на „Българска армия“. Там шампионите не убедиха с игра и не създадоха много голови положения, но не изпуснаха контрола върху мача и трите точки изглеждаха някак логично на фона на плахия ЦСКА.

От друга страна именно „червените“ и Локомотив София са единствените два тима, които не успяха да отбележат гол във вратата на шампионите в ерата „Петев“, а от началото на календарната година другият такъв отбор е Левски.

Лудогорец показва характер и обръща мачовете, но това е ходене по тънък лед, който в най-неподходящия момент може да се пропука и дори да се счупи. В няколко мача „орлите“ пропускаха цели големи периоди, в които да наложат своята воля, което със сигурност не се харесва на Ивайло Петев.

Сега за Лудогорец следва най-важния мач и той е гостуването на Ботев Пловдив. Този мач не е само за 3 точки. Той дава и предимство в плейофите – домакинство на ЦСКА и мач повече на терена в Разград. Ботев е притиснат до стената, а феновете на „канарчетата“ искат победи на новия стадион. „Канарчетата“ са застрашени и от изпадане в долната половина на таблицата и ако не вземат достатъчно точки при гостуването на Пирин днес могат да изпаднат в деликатна ситуация.

Темата всъщност е Лудогорец. Вече отбелязахме, че шампионите допускат леки голове, а примерът с попадението на Ромарио от Берое е най-пресен. Със сигурност тази ситуация ще бъде дълго анализирана от треньорския щаб на Лудогорец, а и не само тази… защото Берое от нищото създаде още 1-2 положения, които при повече късмет, можеха да се превърнат в голове… а тук говорим за отбор, който имаше много кадрови проблеми, а завърши мача с няколко юноши и двама пълни дебютанти.

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“

Оригинално заглавие: „Лудогорец ходи по тънък лед“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ