Любо Ганев отговори дали ще видим Матей Казийски и Алекс Николов да играят заедно за България

България U20, Волейбол, Александър Николов

Президентът на БФВолейбол Любо Ганев разкри пред Дарик радио, че част от националите вече са получили повиквателни, а програмата за подготовка е изготвена.

Той е в контакт с националния селекционер Пламен Константинов и е убеден, че ще бъде направено всичко възможно най- добрите български волейболисти да играят за националния тим през лятото.

На въпрос дали има шанс Матей Казийски и Алекс Николов да застанат от едната страна на мрежата за България, а не един срещу друг в спор за титлата на Италия , Любо Ганев отговори, че докато мачът не е свирен, винаги има надежда. Конкретно по тази тема е оптимист както винаги.

Поддържаме връзка с националния селекционер Пламен Константинов, разбира се. Вече всички програми са направени, всичко е уточнено, изградени са щабовете, изпратени са повиквателни на състезателите. Някои от тях вече даже започнаха подготовка. Надявам се едно наистина много ползотворно лято. Имаме много състезания. Всички са важни, като започнем от волейболна Лига на нациите, където и при мъжете, и при жените целта е оставане. Имаме едно европейско първенство, на което България при мъжете е и домакин във Варна. След това са естествено олимпийските квалификации. Надявам се всички състезатели, които сме повикали да дойдат. Да няма контузени, което е най-важното нещо. Последните години много пъти отборът страда от контузени. Надявам се и да покажат най-доброто. Аз съм сигурен, че феновете ще оценят по достойнство и залите ще са пълни, както и ще има много зрители пред телевизионните екрани“, започна Любо Ганев по темата национални отбори, след което говори за Матей Казийски и Алекс Николов.

Аз съм човек оптимист и винаги казвам, че докато не се свири мача винаги има шанс. Естествено, че ние ще направи абсолютно всичко възможно. Пак повтарям – най-добрите български волейболисти, които искат, да са в националния отбор“.

Заминавам още на първия турнир с жените в Япония, който е. С мъжете ще пътувам за последния турнир от волейболна Лига на нациите, който е в САЩ. И естествено ще бъда с тях постоянно – по време на Европейското първенство и на олимпийските квалификации. Това са много важни неща, мисля, че в момента идеята състезателите да дойдат в националния отбор е чест и достойнство за всеки. Надявам се да покажат всичко възможно, което могат“, каза още президентът на българската волейболна федерация.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ