Сблъсък на мега талантите на финала в Италия, ще се види кой Александър е по-добър

Алекс Николов

Сред големите причини за интересa към финалната серия в италианската Суперлига между действащия шампион Кучине Лубе (Чивитанова) и гранда Итас (Тренто) са двама много големи и много млади таланти, на които им е писано да преживеят едно спортно съперничество, което със сигурност ще продължи много сезони.

Двамата ги обединява както близките им години, така и имената им, които са като на един от най-великите завоеватели в древната история на света – Алесандър Велики. Говорим за Александър Николов (2003 година, 205 см) и Алесандро Микиелето (2001 година, 211 см), като и двамата са деца на волейбола, и двамата имат кристално видим и ясен талант.

Нямам търпение да изляза на терена. Очаква ни тежък, но увлекателен мач. Ще бъде хубаво да видя толкова много млади хора редом с ветераните. За мен това предизвикателство има особен привкус, защото баща ми спечели Скудетото с фланелката на Тренто и игра с Матей Казийски, който ще излезе на терена в понеделник. Много сме близки с него„, споделя Алекс Николов.

Като дете в залата в Тренто присъствах на много финали от шампионата и да можеш да изпиташ един такъв финал като главен герой на полето е нещо вълнуващо и красиво. Искам да се насладя напълно на тези емоции и усещания, знаейки много добре, че ще се изправим срещу много силен отбор като Лубе. Лубе показаха в плейофите, че никога не се предават и знаят как да се борят докрай във всяка ситуация. И ние ще трябва да направим същото!„, признава пък Алесандро Микиелето, който вече е световен и европейски шампион с националния отбор на Италия, но все още няма спечелено Скудето.

Финал №1 за титлата на Италия е тази вечер (1 май) от 19,15 часа българско време в Тренто.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ