Веселин Топалов завърши на 4-то място на турнира по шахмат в Саламанка

Веселин Топалов

Българският гросмайстор Веселин Топалов се нареди на 4-о място на международния турнир по шахмат в испанския град Саламанка, след като събра 5 точки в седемте партии.

Топалов спечели четири от партиите си, в две завърши реми и претърпя поражение единствено от украинския ветеран Василий Иванчук. След втория ден Топалов разделяше 1-ото място с 3 точки с още двама състезатели.

В последния ден от турнира обаче бившият световен шампион Топалов отстъпи с белите фигури на Иванчук, а в последния си двубой надви с черните фигури Сарасадат Хадемалшариех (Иран).

Турнирът беше спечелен от руснака Кирил Алексеенко, който играе под неутралния флаг на Световната федерация (ФИДЕ). Той приключи с 5,5 точки, колкото има и Хайме Сантос Латаса (Испания), но руснакът е първи с по-добри допълнителни показатели. Любопитното е, че единственото поражение на шампиона беше именно от Топалов в третия кръг на турнира. Иванчук е с 5 точки на 3-ото място, а Топалов е 4-и също с 5.

Автор:БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ