Филип Филипов: Работим за повече българи сред титулярите

7 Dni Sport01.05.2023
Пресконференция на ЦСКА, Стадион "Българска армия", Филип Филипов

Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов коментира темата с липсата на достатъчно български футболисти при „червените“, а и в другите водещи елитни клубове у нас.

Според него това се дължи на факта, че младите ни играчи не разполагат с необходимите качества.

„И на мен ми се иска наистина да има повече българи в отборите, но в последните години просто не се работи адекватно в школите. Няма достатъчно български футболисти, които да разполагат с необходимите качества, за да преследват високи цели – и при нас е така, и в Лудогорец също. По тази причина всички се насочват към чужденците. Ние се опитваме да променим това нещо при нас, но е нужно време“, заяви бившият футболист пред БНТ.

Филипов сподели и своите очаквания за строежа на новия стадион „Българска армия“, заявявайки, че в най-скоро време „червените“ ще разполагат с най-модерното съоръжение у нас.

„Най-голямата битка за стадиона беше спечелена от собствениците. Успяхме да си вземем „Армията“ и се надяваме в най-скоро време да започнем строеж. Дано в близките години ЦСКА да има стадион, на който да си играе мачовете. Аз съм сигурен, че това ще бъде факт в най-скоро време“, заяви той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ