Станислав Манолев разкри защо е пропаднала сделката за Пирин

ФК ЦСКА 1948 - Пирин Благоевград, Станислав Манолев

Президентът на Пирин Станислав Манолев разкри пред колегите от Мач Телеграф причините, които спъват продажбата на клуба. Както е известно, аржентинска компания, чийто представител е агентът на Жорди Кайседо – Ернан Банато, поиска акциите. Сделка обаче още няма. Бившият национал разкри и очакванията си за мача с Берое.

Надявам се да стане един хубав мач и Пирин да постигне успех. През седмицата момчетата се подготвиха добре. Играем добре, но за съжаление в последните два мача допуснахме поражения. Срещу ЦСКА изиграхме много силно второ полувреме. Заслужавахме поне точка. Надявам се сега да се върнем на пътя на победите. Всички наши преки конкуренти загубиха точки и се надяваме на един позитивен резултат в Стара Загора. Отиваме за трите точки. Берое имат добри играчи като единици, но им липсват резултатите. Ситуацията е като при нас. И ние имаме доста качествени млади момчета, но ни липсват точките. Напрежението се покачва. Това ще бъде доста решаващ сблъсък. При евентуална победа сега – може да кажем, че с един крак сме се спасили. Дано това се случи, защото Пирин е отбор с традиции и заслужава да бъде в елита на България. Пирин трябва да е в Първа лига. Ние сме лицето на Югозападна България и го заслужаваме, но това зависи изцяло и единствено от нас”, заяви той.

В момента няма нови инвеститори. Общината прави всичко възможно, за да издържа клуба. Местният бизнес също помага. Всички се борим със зъби и нокти за клуба. Сделката за придобиването на клуба пропадна. Беше сложен казус, защото хората, които искаха да вземат Пирин, настояваха да придобият стадиона и базите. Това юридически нямаше как да се случи за такъв кратък период и документално не можеше да стане. Това са доста дълги процедури и хората прецениха да се откажат. Иначе общината даде „зелена светлина” за сделката, но трябваше да се направи договор. Кандидатите обаче искаха базите и стадиона, за да инвестират в тях. Всички български стадиони са общински и нещата не са лесни. Интерес има и всеки се опитва да доведе инвеститор. Въпрос е на преговори. Надяваме се сега да спасим лиценза”, завърши Манолев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ