Илиян Филипов: Апелирам феновете ни да бъдат търпеливи

7 Dni Sport29.04.2023
Илиян Филипов,

Собственикът на ПИМК Илиян Филипов, фирмата която строи стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, участва в прескоференция заедно със собственика на Ботев Антон Зингаревич преди дебютния мач на отбора на новото съоражение срещу Левски.

Филипов помоли феновете за търпение, като каза, че клубът ще се бори за челните места в първенството от следващата кампания.

„Днес е много важен поне за последните 10 години за цялата ботевистка общност. Въпреки всичко, успяхме. Това, което искам да кажа, е, че приветствам Антон Зингаревич с добре дошъл в новия ни дом. Ще бъде трудно, но ще направим всичко възможно да направим Ботев в челните места в efbet Лига. Трябва да работим върху това, но ние сме най-старият клуб и трябва да бъдем там, където ни е мястото“, започна Филипов.

„Когато кажа нещо, си държа на думата. За мен няма значение дали съм в борда на директорите. Това е решение на клуба. Не сме го обсъждали, но това е най-малкият проблем. Апелирам към нашите фенове, тъй като те са с много високи изисквания към футбола, който играем, да бъдат търпеливи, защото селекцията изисква време. Ще направим всичко възможно Ботев да бъде в челните места в efbet Лига. Отново моля за спокойствие, защото това нещо не става с щракане на пръсти“, продължи той.

„Тъй като аз съм строител на стадиона, искам да кажа, че всички постъпления към съоръжението, са върнати към него. Знаете, всички искаме стадионът да е пълен, има еуфория. Хората ще са тук, заради стадиона. Това ще трае три-четири мача. Да си говорим истината – този сезон всички сме го отписали. Моля за търпение, през следващия сезон се надяваме да играем хубав футбол и да сме в челните места“, завърши Филипов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ