Елвис Ману изрази желание да остане в Нидерландия

Ботев Пловдив - Славия, Елвис Ману

През зимата Ботев Пловдив изпрати нападателя си Елвис Ману под наем в елитния нидерландски тим Грьонинген.

Почти сигурно обаче отборът ще изпадне и през следващия сезон ще се състезава във втора дивизия. Самият Ману е реалист и сподели, че спасението на практика е само математически възможно.

29-годишният ганаец изрази също желанието си да остане в Грьонинген и през следващия сезон в опит да помогне на клуба да се върне в Ередивизи.

Ако ръководството на клуба иска да допринеса, така че Грьонинген да се върне там, където му е мястото, аз съм напълно съгласен. Ще дискутираме някои неща следващите седмици. Доколкото съм наясно, удължаване на престоя ми в Грьонинген определено е сред възможностите“, каза Ману в интервю за Dagblad van het Noorden.

Той коментира борбата за оцеляване: „Трябва да бъдем реалисти. (За да се спасим) Трябва да спечелим всичките си мачове, а конкурентите ни да губят. Можем само да заключим, че изпадането е почти сигурно. Много е болезнено. Грьонинген принадлежи към елита на Нидерландия. Няма много по-големи клубове в страната. Много е потискащо, че се намиране в тази ситуация“.

Грьонинген е предпоследен със 17 точки, на 11 от безопасната зона.

Автор: Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ