Гордей се България, публикуваха истината за Иво Кирков – най-младият българин в Менса

7 Dni Sport27.04.2023
Screenshot 2023-04-27 at 13.42.46

Кой е най-младият българин в международната организация за хора с висок коефициент на интелигентност „Менса“? Това е 9-годишният Иво Кирков.

Всъщност Иво е едва на две години и няколко месеца, когато започва да се увлича от буквите. И се научава да чете.


Иво Кирков на снимачната площадка, където екипа се грижи за сценичния му грим преди поредната сцена.

През годините интересите му се множат. След буквите идва ред на математика и ребусите. Разказва, че за тестът за „Менса“ не се е готвил специално.

„Минути мисля… задачите бяха 25. Тестът беше много лесен само на предпоследната задача не бях сигурен и по метод на изключването, гледам, закривам и решавам, че не е „А“. Решавам, че е отговора“, обяснява 9-годишният Иво Кирков.

Иво влиза в клуба на най-умните със зашеметяващите 99 точки на теста, което е максимален резултат. На успехите му най-много се зарадвали съученици и преподаватели в Италианския лицей.

„Всичко, което е постигнал Ивчо е плод на неговите усилия, аз съм абсолютно убедена“, казва класният ръководител на детето д-р Илияна Ермолина.

Зад гърба си Иво има и роли във филми и реклами.

„И двете харесвам, повече обаче математика, изкуството малко по-малко, но и то ми харесва. За професия още не съм решил, преди исках учен да стана“, казва още Иво.

Най-много обича да кара колело и да играе компютърни игри. В Менса се надява да срещне приятели, с които да се предизвикват взаимно и да споделят любовта към математиката.


Иво Кирков с уважавания певец Веселин Маринов на събитие насоченост към българската музика и култура.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ