ЦСКА и Лудогорец се снишават преди дербито

7 Dni Sport26.04.2023
Лудогорец - ЦСКА, Джонатан Линдсет

ЦСКА и Лудогорец ще се изправят един срещу друг в дербито на 28-мия кръг на efbet Лига, като този мач може да се окаже определящ за развитието на шампионата и спечелването на титлата.

ЦСКА води с 2 точки пред Лудогорец в класирането.

При победа „червените“ ще увеличат преднината на 5 точки, почти ще си гарантират първото място преди плейофите, което означава още едно домакинство срещу Лудогорец. В зависимост от успеха „червените“ могат да спечелят преднина и в преките мачове между двата отбора. В Разград срещата завърши 2:1 за Лудогорец, а при равен брой точки се гледат мачовете между двата тима в редовния сезон.

Ако срещата завърши наравно разликата ще се запази, Лудогорец ще има предимство в преките двубои, а това кой ще завърши първи след редовния сезон ще зависи от следващите два мача от първенството.

Ако Лудогорец спечели то разградчани ще дръпнат с точка в класирането и ще имат предимство в преките мачове, а ще бъдат и в по-изгодна позиция преди края на редовния сезон да са първи.

Няколко дни преди мача от двата клуба няма индикации за медийни изяви на футболисти или треньори. Почти сигурно Саша Илич и Ивайло Петев няма да имат официални пресконференции, а е твърде вероятно футболисти от двата отбора също да не дават интервюта.

Така в клубовете ще се опитат да осигурят необходимото спокойствие на хората си преди важната среща.

Очаква се днес или най-късно утре да стане ясен рефера, който ще ръководи дербито между двата отбора.

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ