Българските шампиони водят на състезанието в Румъния

рали, състезание

Българите взеха първата отсечка „Гутин 1” (21,97 км) с аванс от 2,6 секунди пред многократния шампион на Румъния Симоне Темпестини (Порше 997 GT3 RGT), след това Темпестини спечели втората отсечка с дължина 2,56 километра, където Сурилов остана на 3,3 секунди от него. И след това дойде нощния етап „Мара” (20,77 км), в който Сурилов и Здравков победиха Темпестини с 5,3 секунди, което ги изкачи на първото място в края на деня с аванс от 4,6 секунди пред победителя в първия кръг от Европейския рали шампионат този сезон.

„Получи се добро начало на ралито – коментира за Sportal.bg Сурилов от Румъния докато чакаше началото на втория ден на състезанието. – Специално за нощната отсечка не очаквах, че ще можем да сме толкова бързи – средната ни скорост е малко над 107 км/ч, но всичко се виждаше. Вчера карахме по широки пътища и беше по-лесно, дълги прави с обратни завои. Днес обаче ще е много по-трудно, тъй като отиваме на съвсем други отсечки – тесни, технични, кара се в гората и това са етапи, които трябва да ги знаеш, да ги познаваш. Но ще се борим, надявам се да завали, тогава ще имаме повече шанс.”

Другият български екипаж в ралито – Антон Титов/Александър Спиров (Шкода Фабия R5) заемат 7-ото място в общото класиране след три поредни седми времена вчера и са на 14,9 секунди от шестото място и Адриан Теслован (Форд Фиеста R5).

Днес предстоят още 6 отсечки с обща дължина 81,23 км. Два пъти се кара етапа „Коруя” (10,40 км), три пъти – „Киолт” (19,31 км) и веднъж – суперспециалния етап „Бая Маре” (2,50 км).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ