Американският национал Индиана Василев: Аз съм толкова българин, колкото американец

Индиана Василев

„България е невероятно красива, Жеравна – уникална“ , признава халфът на “Сейнт Луис”

22-годишният Индиана Василев от този сезон играе редовно в новака от Мейджър лийг сокър “Сейнт Луис Сити”.

Клубът го избра в драфта от квотата на “Интер Маями”, след като договорът му с английския “Астън Вила” изтече.

“Сейнт Луис Сити” е абсолютен хит от началото на сезона в МЛС, като има 6 победи, 1 равен и само 2 загуби. В последния си мач направи 1:1 като гост на “Колорадо Рапидс” и заедно със “Сиатъл Соундърс” е начело на Западната конференция.

Сейнт Луис се смята за най-футболния град в САЩ. Стадионът винаги е пълен, а колежанският тим е многократен шампион.

Индиана Василев участва в едночасов подкаст в най-сериозната медия в града “Сейнт Луис Диспач”, в който говори и за корените си.

Аз съм толкова българин, колкото американец”, признава Василев, който е роден в Савана, Джорджия, на 16 февруари 2001 г.

След което изненадващо обръща на български с доста сладък акцент и обяснява, че обича да се прибира у нас и се старае това да бъде поне веднъж на две години.

България е много красива страна. Планини, море. Има много неща да се видят. София, Бургас, страхотни градове. Но за мен Сливен, родното място на родителите ми, е моят персонален рай. Нищо, че не е туристическа дестинация. Няма много какво да се види. Там се чувствам най-добре. До него има едно малко селце – Самуилово, където живее леля и е невероятно. Но за мен най-прелестното място на света е Жеравна. Такава красота не се вижда всеки ден. Малко градче в планината, има си и река, езеро. Всички там се познават. Когато вървиш по онези улици, се чувстваш невероятно”, обясни Индиана в подкаста.

Като се прибере, Индиана обичал да играе шах с дядо си.

Автор: 24 часа

Снимка: Официален инстаграм акаунт на Индиана Василев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ