Стойне Манолов: Време е да кажа истината за ЦСКА, Саша Илич е просто една пионка

7 Dni Sport21.04.2023
Царско село - ЦСКА, Стойне Манолов

Големият привърженик на ЦСКА и доскорошен собственик на Царско село – Стойне Манолов, смята, че отборът много трудно ще стане шампион с тази игра. Той заяви, че не е останал впечатлен от дербито между „червените“ и Левски в понеделник, завършило при нулево равенство.

„В дербито видяхме един много слаб футбол. С тази игра ЦСКА много трудно ще стане шампион и това го вижда цяла България. Закономерно беше равенството между Левски и ЦСКА. И двата отбора показаха слаб футбол за съжаление. „Сините“ с по-малък бюджет успяват да направят същото като качество на игра, като това, което прави и ЦСКА. Разликата е може би два пъти в бюджета. Може би парите не са най-важното нещо в даден момент. Трябва да имаш и поглед върху нещата. Не ме радва това, което „червените“ показват. Отборът не стои добре в нито една линия! Стилът на игра по никакъв начин не оправдава средствата, които са изразходени по селекцията. ЦСКА в никакъв случай не играе този атрактивен футбол, който го е играл десетки години и караше феновете да пълнят стадионите и да заобичат тази марка. Това, което играят, е много далеч от това, което всички очакваме“, започна той.

„Ако не загубим от Лудогорец, тази точка може да се окаже много важна. Сега предстоят много важни срещи. Аз не съм убеден, че ще успеем да си вземем гостуванията и в Благоевград и в Пазарджик и т.н. Много трудни ще са тези два мача и не съм сигурен, че ЦСКА ще спечели. Ние играем, за да не загубим мачове, а не за да ги спечелим. Ако имаме някакъв шанс да се случи е добре. Но това един път, втори път и на третия път стомната ще се счупи. Аз съм на мнение, че до голяма степен Саша Илич е поредната пионка в ЦСКА, от която нищо не зависи за съжаление.

Него не можем да го обвиняваме за нищо. Това са му дали и с това играе. Който и да е начело на тима, нещата ще са по същия начин. И така е от години. Каквото решат отгоре, с това се играе. Слабостите в играта са навсякъде. Във всяка една линия. И в защита, и в средата на терена, и в нападение. Ние нямаме и по едно голово положение на мач. В годините, когато съм заобичал този отбор, още на почивката водехме с 3:0 или 4:0. С този футбол стадионът не може да се пълни. За мен шансовете за шампионска титла не са големи. А и не може да се промени нищо на този етап. Ще ни трябва много късмет, за да станем шампиони, ама много! Във футбола и той е важен“, заяви Манолов.

„Аз съм добре, гледам повече европейски футбол, отколкото български. Искам да има повече положителни емоции. Базата на Царско село се използва в момента от ЦСКА 1948 и не мисля да бъде бутана към момента. Те са наематели. На този етап нямам планове за базата, но времето ще покаже. Ако имам някои други бизнес интереси, ще се разбере. Стойчо Младенов не искам да му давам оценки. Тази тема не ми е приятна. Аз съм му казал, че не му е мястото в ЦСКА 1948, но в крайна сметка той си има глава на раменете. И на Любо Пенев мястото не му беше там. Мисля, че Любо го е осъзнал. Всеки човек може да сбърка, но въпросът е да намери сили и да си разбере грешката“, завърши Манолов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ