Марин Петков е четвърти по мачове сред футболистите на Левски

7 Dni Sport17.04.2023
Левски - Етър Велико Търново, Марин Петков

Солидно пренебрегваният за титулярния пост талант на Левски Марин Петков всъщност е четвърти по мачове сред играчите на Левски през настоящия сезон, пише „Мач Телграф“. Той има 30 срещи на сметката си във всички турнири, като първите в този списък – Уелтън и Роналдо, имат само по 2 повече, а трети е Кордоба с 31 двубоя.

Марин обаче е титуляр само в 6 от срещите, а в цели 24 влиза като резерва. Това предопределя и факта, че той има едва 883 игрови минути, което му отрежда 14-о място сред съотборниците му. По този показател безспорен номер 1 е централният защитник Хосе Кордоба, който е с 2849 минути, а тройката се допълва от Филип Кръстев и Уелтън, съответно с 2706 и 2691 минути.

Въпреки че „сините“ имаха по-малко мачове от ЦСКА заради по-ранното си отпадане от евротурнирите и за Купата на България, то най-експлоатираните играчи на „червените“ имат по-малко минути на сметката си от съперника. Това определено говори за по-ограничения избор на „Герена“ на добри футболисти и липсата на равностойна скамейка.

Вратарят Густаво Бусато е номер 1 по този показател на „Армията“ с 2610 минути, а първият полеви играч е Амос Юга с 2469 минути, докато третата позиция се заема от Юрген Матай с 2437 минути.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ