Чии 5 месеца ще натежат?

Славия - Берое, Борислав Цонев, Симеон Мечев

Пет месеца, толкова изминаха, откакто Славия за последен път спечели като гост. На 12 ноември миналата година белите надиграха Левски с 2:1 на „Герена“. Оттогава възпитаниците на Загорчич паднаха три пъти навън в шампионата (Лудогорец, Ботев Вр и Локо Сф) и веднъж за купата, пак от червено-черните, на четвъртфиналите.

Трябва да се върнем до 30 юли, за да открием успех на Славия извън столицата – 2:1 над Пирин в Благоевград. Преди това, в средата на август, белите биха и Хебър като гост, но срещата бе на „Васил Левски“.

Пет месеца изминаха и от последния път, в който Берое записа две поредни шампионатни победи. На 5 и 12 ноември миналата година заралии надиграха Арда и Локомотив София, а преди седмица разбиха с 4:0 Спартак във Варна.

Днес възпитаниците на Николай Киров имат възможност за втори дубъл през кампанията.

Добрата новина за специалиста е, че след наказания в строя се завръшат халф-бековете Каскардо и Сана Гомес. В предни позиции пак ще се разчита на Трибуле и вкаралият хеттрик на „Коритото“ Тонислав Йорданов.

На вратата на Славия ще се завърне Светослав Вуцов, който остана на пейката срещу ЦСКА-София за сметка на 47-годишният ветеран Георги Петков. Очаква се Загорчич да направи и други промени по състава в търсене на спиране на пропадането. Остава да видим чии 5 месеца ще натежат днес и чия серия ще спре или продължи…

Автор: Тема спорт


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ