Ямбол ще се опита да повтори чудото от Февруари срещу лидера Рилски спортист

Бултекс-Рилски спортист11a

Тимът на Ямбол приема Рилски спортист в среща от 30-ия кръг на Националната баскетболна лига. Възпитаниците на Александър Алексиев ще имат възможност да нанесат още един удар по самочувствието на лидера в класирането – така, както го направиха в началото на февруари, когато го победиха в същата зала “Диана”. Битката започва днес от 18:00 часа в Ямбол.

Ямболии все още разполагат с теоретични шансове за класиране за плейофите на първенството, но те са изключително малки. Отборът не си създаде никак добра услуга с негативната серия от осем поредни загуби, в която се намира в момента, и която значително понижи шансовете на тима да попадне сред най-добрите осем. В момента воденият от Алексиев състав е девети в класирането с баланс от 7 победи и 19 загуби, като изостава на три успеха от осмия Академик Пловдив.

Рилски спортист също не може да се похвали с особено успешно представяне в последно време, като самоковци започнаха да изпитват все повече проблеми и загубиха четири от последните си шест мача в първенството и за Купата на България. Преди този период момчетата на Людмил Хаджисотиров имаха само две загуби, но в последния месец инкасираха поражения от Черноморец, ЦСКА и Академик Пловдив. Така или иначе обаче Рилски вече си осигури първото място в редовния сезон, като в момента е на върха с актив от 23 победи и 4 загуби.

Рилски спортист спечели безпроблемно първия мач между двата тима за сезона с категоричното 104:67 през декември, но след това се стигна до мача в зала “Диана”, в който триумфът бе за Ямбол с 86:80

Автор: Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ