Спартак Плевен ще гони победа срещу Академик Пловдив, за да притисне Черноморец в битката за топ 4

БК Спартак Плевен

Спартак Плевен може да се завърне във водещата четворка на Националната баскетболна лига още тази вечер. Тимът на Любомир Минчев посреща Академик Пловдив в двубой от 30-ия кръг на първенството. Ако го спечелят, плевенчани ще излязат на четвъртата позиция в таблицата, изпреварвайки Черноморец и възползвайки се от двете му поредни грешки в последните два кръга.

В момента Спартак заема петата позиция в подреждането с баланс от 15 победи и 12 загуби, докато “акулите” са четвърти с актив от 16 успеха и 11 поражения. От другата страна пък Академик ще се пробва да направи финален щурм и да достигне поне до седмото място в крайното класиране. Пловдивчани са осми в момента с актив от 10-16, като гонят седмия Берое, който е с 12-15.

Спартак и Академик са два от отборите, които се намират в подем в последно време. Спартаклии са в серия от три поредни победи в първенството, като също така са спечелили последните си четири домакинства. Интересното е, че във всяка една от победите си в зала “Балканстрой” момчетата на Любо Минчев радват привържениците си с по над 100 точки на мач – 105 срещу Берое, 108 срещу Ямбол, 102 срещу Черно море и 104 срещу Шумен.

Академик пък, който се утвърди като много успешен домакински отбор, спечели последните си четири мача в първенството – три от тях в Пловдив и един в Ямбол. Формата като гост на тима на Йордан Янков обаче се нуждае от драстично подобрение, тъй като тимът има 11 загуби от 13 мача в шампионата.

Пловдивчани имат да си връщат на Спартак за двете поражения, които плевенчани им нанесоха по-рано през сезона. Спартак спечели първата битка на своя територия с 81:72 през декември, а в началото на февруари удари своя опонент и като гост с 90:77 в Пловдив.

Снимка: Официална фейсбук страница на БК Спартак Плевен


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ