Спортист Своге внесе официална жалба срещу съдията от мача с ЦСКА 1948 II

7 Dni Sport12.04.2023
ЦСКА - Спортист Своге, Мартин Смоленски

Втородивизионният Спортист Своге разкри, че клубът е подал официална жалба в съдийската комисия към БФС против рефера Петър Кузев и помощника му Александър Апостолов, които свириха двубоя им с ЦСКА 1948 II, завършил с успех на „червените“ с 1:0 след късна дузпа.

Ето какво написаха от Своге:

„Ръководството на Спортист иска да информира футболната общественост, че внесе официална жалба в Съдийската комисия на БФС свързана с действията на главният рефер Петър Кузев и неговият помощник Александър Апостолов по време на двубоя от Втора лига срещу ЦСКА 1948 II.

Главният рефер Петър Кузев отсъди несъществуваща дузпа в даденото продължение на редовното време, за която обърнахме внимание още след срещата и която на практика реши крайния победител в мача. Видеото от ситуацията може да видите ТУК.

Страничният съдия Александър Апостолов имаше чудесна гледна точка към положението, но въпреки това не реагира и прие решението на своя колега.

„Със своите отсъждания в ситуацията, в края на футболната среща, считаме, че главният съдия и първия асистент съдия, повлияха пряко на крайния резултат и видимо ощетиха нашия отбор. С настоящата жалба апелираме към феърплей, честна игра и призоваваме всичко да се решава на футболния терен. Нека всеки да понесе своите последствия и наказания от нарушаване на правилниците за честна игра.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ