Треньорът на Дунав: Изградихме добър колектив. Влизането в елита щеше да е трудно от финансова гледна точка

336776669_1276983393202674_8592122040223805479_n

Имаме всички сили да влезем в топ 4 при юношите старша възраст, категоричен е специалистът

Тимът на Дунав (Русе) отстъпи на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 1:3 гейма в плейаутния двубой помежду им, изигран преди седмица в столичната зала „Христо Ботев“. Воденият от Красимир Миронов отбор ще продължат да се изявяват във второто ниво на шампионата – Висшата лига.

Старши треньорът говори за двубоя, както и за постиженията с подрастващите – ето какво каза той:

Излязохме, дадохме, каквото можахме според моментното състояние на отбора. Имаше ситуации в мача, особено в първите два гейма, в които бяхме на моменти по-добри от Марек. Във втория гейм също на моменти играхме по-добре, и в третия тръгнахме силно също. На нашия отбор обаче му липсва класа на една-две от позициите и това оказа влияние – и в този мач, и на финала с Раковски (Севлиево).“

Във втората част Марек започна по-добре, но ние успяхме да ги настигнем към средата, оттам дръпнахме с доста голяма разлика. В третия ние имахме преднина, но се пропукахме в една от ситуациите – биха силен сервис, не можахме да отиграем и ни стана трудно.

Излязохме да вземем това, което можем. В първите два гейма стояхме добре. Трудно отиграхме на висока топка, нямаме такъв изпълнител в отбора, който да може да отиграва високата топка и контраатаката, оттам идва разликата. По време на сезона нашият диагонал излезе и бе отслабена зона 4. Боян Христов го преквалифицирахме на диагонал и малко ни падна атаката в зона 4 – това си личи и от двата мача – и финала, и плейаута. В другите мачове не личеше, но в тези беше много явно. Процентите ни на атака в зона 4 са много слаби„, заяви треньорът.

Марек имат леко предимство пред нас, млад отбор, който изигра 22 мача в елита – нивата са различни все пак. Това малко или много им дава предимство, ако имахме един или двама изпълнители на тези позиции, спокойно можехме да победим„, допълни Миронов.

Нашата цел не беше да влезем в елита на всяка цена. Ако искахме да играем в Супер Волей, ние щяхме да си останем и миналата година. Причините не са спортно-технически, а чисто финансови, от там се наложи да се разделим с целия миналогодишен състав, и да останат само местните състезатели. Да вкараме цялата идея на това оставане във Висшата лига беше – показаха си и резултатите, имаме приличен отбор юноши старша възраст. Идеята не беше да гоним непременно връщане в елита, а да направим сплав от младите и от тези, които останаха миналогодишния състав и да израстват по-бързо. Това, което ни подлъга, е, че направихме много победи подред – не сме очаквали, че ще запишем 14 поредни успеха до финала, без загуба. Имаме леко разочарование за загубения финал и плейаута, както и полуфинала за Купата – това бяха трите най-важни мача. Но изградихме много добър колектив – вкарахме много млади състезатели – някои играха повече, други по-малко. Но това нещо даде ефект на малките, които в края на сезона юноши старша възраст нямаме загубен мач. Както вече казах, Супер Волей не ни беше фикс идея – ако сме искали, да сме взели още едно-две попълнения, освен Йоан (б.р. Кайряков), и щяхме да влезем без проблем„, каза още специалистът.

Още преди началото на сезона знаех, че с юношите това ще бъде нашата година. Това е отбор, граден много време, вървят заедно от пети-шести клас, много стиковани. Знаех, че като тренират с мъжете, ще израстнат много по-бързо, отколкото ако тренират сами. В регион Добруджа спечелихме всички мачове, без загубен гейм, минахме през тежко сито. Победихме школи, които не са случайни, като Виктория Волей и ЦСКА, Славия, Хебър. Представихме се много добре, от 12 мача записахме 12 победи. За мен е много добър успех.“

Момчетата израстнаха пред очите ми и виждам как стават все по-добри. Удовлетворен съм, много се радвам. Много сме сплотени като отбор, както и при мъжете. Такъв отбор няма да имам никога – казвал съм го и на други места. Рядко се случва – и като колектив, и като съчетание на състезатели. Дори и да го селектирам – трудно може да се получи отново такъв отбор. Важно е всеки да дава максимума от себе си.“

Амбицирани сме, и имаме всички сили да влезем в топ 4 на България. Надяваме се да можем да го направим. Миналата година бяхме осми, сега се надявам да се изкачим нагоре„, завърши Миронов.

Снимка: Официална фейсбук страница на ВК Дунав Русе


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ