Дисциплинарно-административният съвет на НБЛ наложи глоби за 1100 лева

ДАС НБЛ

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби на стойност 1100 лева след поредното си заседание.

ДАС разгледа доклада на Чавдар Зехиров, дежурен представител на БФБаскетбол от срещата между Балкан и Черноморец. Въз основа на него, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши да наложи на Димитър Димитров, състезател с №34 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Треньорът в БК Балкан Преслав Пешев бе санкциониран с глоба в размер на 100 (сто) лва на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБ за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване

На БК Балкан бе наложена имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Въз основа на същия доклад ДАС санкционира Николай Титков, състезател с №5 от отбора на БК Черноморец Бургас, с глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

ДАС се запозна и с доклада на София Масларова  за мача Ямбол – Балкан и реши да наложи на старши треньора на Балкан Петър Златанович глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване

На базата на доклада на Любомир Амиорков за мача ЦСКА – Берое ДАС реши да санкционира Алекс Симеонов, състезател с №9 от отбора на БК ЦСКА, с глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

ДАС се запозна обстойно с доклада на Борислав Пелтеков за мача ЦСКА – Левски. На базата на този рапорт ДАС наложи на старши треньора на БК ЦСКА Росен Барчовски  глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Във връзка със същия доклад ДАС на БК Левски бе наложена имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ за техническо нарушение на скамейката. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Владимир Атанасов за мача Спартак Плевен – Черно море Тича и реши да наложи на Тодор Тодоров, помощник-треньор на отбора на БК Спартак Плевен, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

На Николай Маринов, състезател с №33 от отбора на БК Спартак Плевен, бе наложена глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Снимка: Официален сайт на Бг Баскетбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ