Има дупка от 500 000 лева в бюджета на Левски, Костадинов го разкри

7 Dni Sport12.04.2023
Общо събрание на Левски, Димитър Костадинов

Председателят на сдружението „Левски на левскарите“ – Димитър Костадинов, разкри неподозиран проблем за клуба. Той заяви, че освен сериозните задължения към НАП, в годишния бюджет на „сините“ е имало дефицит от около половин милион лева. Това реално е направило невъзможно клубът да тръгне нагоре във финансов план.Освен това Костадинов бе категоричен, че Левски се е превърнал във Фейсбук атракцион.

„Установихме дупка в бюджета. Около половин милион лева. Перманентен дефицит, различен от дълговете към НАП. Това пречеше на Левски да покрива задълженията си.

Предложихме на пазителя на акциите да ги депозира в клуба. Да ги джироса на юридическо лице. Така той нямаше да има право на глас в Общото събрание и вторият по сила акционер Тръст „Синя България“ можеше да избере хора, които да помогнат на Левски. За съжаление бъдещето на клуба продължава да е неясно“, коментира пред „БНТ“ Костадинов.

Той бе категоричен, че сдружението е твърдо зад Станимир Стоилов, който може да обедини всички.

„Мъри е повече от треньор в Левски и го е доказал“, отсече Костадинов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ